Cikkek

Munkavállalók a tőzsdén

Egy vállalat dolgozói, vezető tisztségviselői 2015. november 28-tól egyszerűbb szabályozás szerint szerezhetnek közvetett tulajdonosi érdekeltséget a vállalatban. A közvetett tulajdoni érdekeltséget a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) biztosítja, amelynek szabályos működéséhez jelentős adózási kedvezmények is kapcsolódnak.

Tovább olvasom...


HOGYAN KÉPES SEGÍTENI A MUNKAVÁLLALÓI RÉSZTULAJDONOSI PROGRAM A MAGYARORSZÁGI STARTUPOKAT?

A munkavállalói résztulajdonosi program 2015. november 28-ától új értelmet kapott. Ezt egy törvénymódosítás tette lehetővé. E lehetőség mögött az a gondolatiság áll, hogy az MRP-t működtető cégek munkavállalóiban kialakuljon egyfajta tulajdonosi szemlélet és ez a szemlélet pozitívan ösztönözze, nem csupán az alapító vállalat működését, hanem a magyar gazdaság élénkítését is.

Tovább olvasom...A juttatás menete

A munkavállalói résztulajdonosi program (mrp) szabályozása 2015. november 28-tól egy új elemmel bővült, mert a törvény lehetővé teszi kifejezetten javadalmazási célú mrp-k létrehozatalát is. A javadalmazási célú mrp keretében jellemzően részvény, vagy részvényen fennálló jog (például, részvényvételi jog) juttatása történhet a menedzsment tagjai és a dolgozók részére. A gyakorlatban az…

Tovább olvasom...
A javadalmazási célú MRP-k

Egy vállalat dolgozói, vezető tisztségviselői 2015. november 28-tól egyszerűbb szabályozás szerint szerezhetnek közvetett tulajdonosi érdekeltséget a vállalatban. A közvetett tulajdoni érdekeltséget a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) biztosítja, amelynek működéséhez jelentős adózási kedvezmények is kapcsolódnak.

Tovább olvasom...